Ajankohtaista  ·  7.9.2023

Juutilainen osaksi Bravidaa

Bravida ostaa Lämpö- ja Wesijohtoliike P. Juutilainen Oy:n koko osakekannan ja laajentaa service-toimintaansa Uudellamaalla.

Yritysosto tekee Bravidasta entistä vahvemman LVI-alan huolto- ja korjauspalvelujen toimittajan pääkaupunkiseudulla. Yhtiön strategisena tavoitteena on vahvistaa palveluliiketoimintaansa koko Suomessa.

– Olemme erittäin iloisia tästä yrityskaupasta. Lämpö- ja Wesijohtoliike P. Juutilainen Oy:llä on asiantunteva henkilöstö ja kokenut johto. Pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaitamme selkeästi monipuolisemmin, sanoo Marko Holopainen, Bravida Finlandin toimitusjohtaja.

LVI Juutilaisen toimitusjohtaja Jyrki Harju on tyytyväinen siitä, että pääsee kehittämään yrityksen erikoisosaamista suuren organisaation tarpeisiin.

– Juutilaisen huolto- ja korjauspalvelut ovat olleet maan huippua erityisesti erikoisosaamista vaativissa kohteissa, kuten kauppa- ja liikekeskuksissa ja terveydenhuollossa. Onkin hienoa päästä kehittämään service-konseptia osana Bravidan kaltaista yritystä, Harju sanoo.

Ei vaikutusta Juutilaisen asiakkaille

Yrityskauppa ei vaikuta Juutilaisen asiakassuhteisiin eikä töiden hinnoitteluun. Samat ammattilaiset ja avainhenkilöt jatkavat, ja myös yhteystiedot säilyvät ennallaan.

– Ainoa ero on se, että meillä on entistä leveämmät hartiat asiakkaidemme palvelemiseen, Harju kiteyttää.

Lämpö- ja Wesijohtoliike P. Juutilainen on perustettu 1932, ja yritys tarjoaa LVIS-alan huolto-, korjaus- ja ylläpitopalveluita kiinteistöhuollon ja isännöinnin tarpeisiin. Kokonaistoimitukset ja kokonaisuuksien hallinta ovat Juutilaisen vahvuuksia.

Juutilaisella on noin 16 työntekijää ja liikevaihtoa noin 3,1 miljoonaa euroa.

Bravida on yli satavuotias LVI-alan pörssiyhtiö ja Pohjoismaiden suurin LVIS-alan työllistäjä. Konsernilla on 13 000 työntekijää. Suomessa Bravidan liikevaihto oli 2022 yli 140 miljoonaa euroa ja henkilöstö 1500 työntekijää.

Yrityskauppa astuu voimaan 29.9.2023. Yritysjärjestelyn ajan Juutilaisen toimitusjohtajana toimii Jyrki Harju. Toinen pääomistaja, Peter Isojärvi, vastaa työnjohdosta ja henkilöstöasioista.